Удари С-300 та РСЗВ: окупанти обстріляли Запоріжжя та область, — ФОТО | Новини Запоріжжя

В останні вихідні липня, 29 та 30 числа, військові російської армії завдали 155 ворожих ударів по Запоріжжю та Запорізькому, Пологівському та Василівському районам. Внаслідок російської агресії зареєстровано 40 повідомлень про руйнування житлової та цивільної інфраструктури. Є загиблі та поранені.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

У суботу військові російської армії завдали удар по Запоріжжю ракетою С-300. Удар прийшовся по лісосмузі. Вибуховою хвилею та уламками ракети пошкоджено квартири у багатоповерхових будинках, припарковані автомобілі, високовольтні електропроводи, магазини, інші будівлі на підприємствах та об’єктах інфраструктури навколо епіцентру влучення. Внаслідок ракетної атаки загинули двоє людей, ще троє звернулися до лікарень за медичною допомогою.

З зенітно-ракетних комплексів С-300 ворог також атакував два села Новомиколаївської об’єднаної територіальної громади. Обійшлося без жертв.

На Пологівському напрямку ворог застосував безпілотники, атакував з авіації, реактивних систем залпового вогню та артилерії. Постраждали квартири, приватні будинки та господарські будівлі людей. Внаслідок артобстрілу Малої Токмачки осколкові поранення обличчя, тулуба, рук та ніг отримав 48-річний місцевий житель. Він госпіталізований.

Поліція та Служба безпеки України відкрили кримінальні провадження за ч.1 та ч.2 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Сили оборони просунулися на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя