У Запорізькій області російські загарбники крадуть гроші з банківських карток людей | Новини Запоріжжя

Російські окупаційні війська продовжують обкрадати мирних мешканців. У тимчасово окупованому Енергодарі під час перевірки телефону ворог перевіряє й банківські додатки, після чого з рахунку пропадають гроші.

Про це повідомив Дмитро Орлов, міський голова Енергодару.

Під приводом пошуку зброї та наркотиків російські військові вламуються у квартири людей. Під час обшуку квартири частина російських військових обшукує кімнати, а інші — телефон. Російські загарбники просять усі паролі, у тому числі від банківських додатків. Причина — переконатись, що людина не донатить Збройним силам України.

«Після проведення обшуку та перевірки телефону, українські сім-картки та банківські картки зазвичай розрізаються навпіл, додаток банку у телефоні видаляють. І лише пізніше, після відновлення сімки та банківської картки, власник розуміє, що під час перевірки телефону всі його гроші було переведено на орківські рахунки», — написав Дмитро Орлов.

Такі випадки непоодинокі, пише міський голова. І повернути свої зароблені гроші люди не можуть, адже окупований Енергодар уже довгий час живе поза правовим полем.

«Єдиний закон, що там діє» — агресивна сила рашистів зі зброєю в руках», — написав Орлов.

Катують до напівсмерті: російські окупанти викрали ще одного працівника Запорізької АЕС.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя