У Запорізькій області планують розконсервувати свердловини через проблеми з водопостачанням | Новини Запоріжжя

Після підриву російськими окупаційними військами Каховської гідроелектростанції у деяких громадах Запорізької області виникли проблеми з водопостачанням та доступом до технічної води. Наразі основні проблемні питання вирішено. У планах на наступний рік розконсервувати деякі свердловини та вирішити питання з водопостачанням для поливу угідь.

Про це повідомив Олег Буряк, начальник військової адміністрації Запорізького району «Новини Приазов’я».

Після підриву Каховської ГЕС виникли проблеми з водопостачанням у Біленьківській громаді. Коли вода відійшла там «нарощували» труби та ставили додаткові насоси. На сьогодні проблемне питання вирішене.

«Але ми готуємо проєкт на наступний рік – додатково розконсервувати декілька свердловин в різних населених пунктах Біленьківської громади. І будемо додатково робити водозабір ще з цих свердловин», – запевнив Буряк.

Нині є проблеми з технічною водою та воду для поливів угідь у Кушугумській та Новоолександрівській громадах. Питання водопостачання у цих населених пунктах вирішуватимуть наступного року, повідомив начальник військової адміністрації Запорізького району.

«Зараз потрібно дивитися, як вода відходить, як ми переживемо серпень, вересень. І далі розумітимемо, який у нас буде сценарій на наступний рік. Також це ж пов’язано і з військовим станом, яка ситуація буде у нас. Коли ми зробимо деокупацію територій Запорізької області? В якому стані будуть перебувати громади, які зараз на окупованій території, які потреби у них будуть?» – зауважив він.

На Запорізькій АЕС окупанти обмежують доступ експертам місії МАГАТЕ до усіх об’єктів та обладнання станції.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя