У Запоріжжі оголосили тендер на ремонт зруйнованої росіянами багатоповерхівки: виділяють 45 млн гривень | Новини Запоріжжя

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області оголосила тендер на відновлення дев’ятиповерхового будинку по вул. Запорізька, 2-Б, який зруйнувала російська ракета.

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області у Facebook.

22 березня ворог завдав ракетний удар по Запоріжжю, загинули дві людини, понад 30 постраждали. Внаслідок влучання ракети між двома дев’ятиповерховими будинками по вул. Запорізька 2-А та 2-Б відбулося часткове руйнування зовнішніх стін під’їздів, квартир та балконів.

Технічне обстеження будинку показало, що і конструкції будівель, і інженерні мережі частково зруйновані та потребують капітального ремонту з відновленням несучих конструкцій.

Стартова тендерна пропозиція – 45 195 520 гривень, подати пропозицію можна до 5 вересня 2023 року. Гроші виділяють з державного бюджету.

«Після визначення переможця буде укладено договір та розпочнуться будівельні роботи. Вони будуть виконуватися згідно з чинними будівельними нормами та з урахуванням сучасних вимог щодо термоізоляції та інклюзивності», — повідомляє Служба відновлення та розвитку.

Зазначимо, що з початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України у Запоріжжі частково зруйновано 11 багатоповерхових будинків. На сьогодні кошти на відновлення всіх постраждалих будинків знайдено. Наразі активно ведуться відновлювальні роботи у чотирьох із них.

Відновлення зруйнованого будинку у Запоріжжі: скільки коштів виділили на роботи та коли їх планують завершити

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя