Ворог перетворив «націоналізовану» базу відпочинку на шпиталь, а населені пункти Запорізької області — на військові містечка | Новини Запоріжжя

У тимчасово окуповані населені пункти Запорізької області військові російської армії продовжують звозити живу силу і техніку. Російські загарбники селяться у будинках людей, а бази відпочинку перетворюють на госпіталі. У тимчасово окупованому Бердянську ворог облаштував для поранених окупантів шпиталь на захопленій базі відпочинку.

Про це повідомляє «Бердянськ Сьогодні».

Нещодавно новопризначений патріархом Кирилом керуючий Бердянською єпархією єпископ Лука відвідав поранених російських військових у шпиталі.

За старими рекламними фото вдалося встановити, що ворог захопив базу відпочинку «Бриз» по вулиці Макарова, 75. Ця база знаходиться на Середній косі, навпроти іншої відомої бази відпочинку «Славутич».

Один із холів головного корпусу перетворено на операційну чи ординаторську, а номери — на лікувальні палати.

«Можливо, російських військових тримають на базі відпочинку разом з цивільними», — припускають журналісти.

За деякими даними, ця база відпочинку була «націоналізована» російською окупаційною владою.

Центр журналістських розслідувань, з посиланням на мешканців Бердянського району, повідомляє, що російські загарбники перекидають велику кількість російських військових на окуповану частину регіону. Загарбники перетворили селище Осипенко, де до повномасштабного вторгнення мешкало 4500 людей, на військове містечко.

«Загарбники заселяються в усі порожні будинки, а у місцевій лікарні вони влаштували шпиталь для своїх поранених у Запорізькому напрямку», — йдеться у повідомленні.

Про масове розселення російських військових повідомляють і жителі Старопетрівки, яке розташоване за дев’ять кілометрів на північний схід від Бердянська. Поруч із селом знаходиться військовий полігон, де постійно тренуються окупанти.

Ворог зазнає великих втрат: в Запорізькій області військові шпиталі облаштовують навіть у будинках

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя