Вогневі позиції в приміщеннях та на даху: ситуація на Запорізькій АЕС | Новини Запоріжжя

Російські окупаційні війська не припиняють порушувати всі норми ядерної безпеки на захопленій Запорізькій атомній електростанції. Загарбники розміщають кулеметні точки в реакторному відділенні й техніку на даху енергоблоків.

Про це повідомляє Дмитро Орлов, міський голова Енергодару.

На Запорізькій АЕС постійно перебувають російські військові. На території станції та всередині машинних залів енергоблоків окупанти розмістили свою військову техніку та боєприпаси, перетворивши ядерний об’єкт на військову базу. Все це підтверджують численні фотографії зі сторінок російських військових в соціальних мережах.

«В приміщеннях та на даху реакторних відділень енергоблоків російські військові обладнали повноцінні вогневі позиції. Кулеметні точки в реакторному відділенні, купа важкої зброї та переносні зенітно-ракетні комплекси на даху енергоблоків, озброєні військові РФ на території станції — саме так зараз виглядає найбільша в Україні та Європі атомна електростанція», — пише посадовець.

Дмитро Орлов підкреслив, що все це відбувається під наглядом та за співучасті «Росатома».

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», російські загарбники використовують територію Запорізької АЕС для тренувань пілотів fpv-дронів. Вони також обладнали пускові майданчики біля шостого реактора й запускають дрони-камікадзе на Нікопольську та Марганецьку громади. Водночас у МАГАТЕ заявляють, що експерти на місці наразі «не побачили жодних доказів запуску безпілотників або наявності стартових майданчиків по периметру».

Активно роздають повістки: в Енергодарі окупанти відкрили військкомат у будівлі дитячого садка

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя