Відчувають «повний цикл» тиску російської каральної машини: що відбувається на окупованій частині Запорізької області | Новини Запоріжжя

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області розпочали роботу нелегальні російські суди. Псевдоправовий орган ухвалюватиме вироки українцям, які не згодні з окупаційною владою.

Про це повідомив Іван Федоров, міський голова Мелітополя.

Після окупації частини Запорізької області російські загарбники створили так звані силові структури, які пригнічували опір місцевих жителів, зокрема викрадали, допитували та катували людей. Незаконно затриманих українців окупанти утримували у створених загарбниками колоніях та в’язницях.

Вчора, 21 вересня, на тимчасово окупованих територіях Запорізької області запрацювали фейкові судові органи.

««Суддів» шукають по всій РФ і не можуть набрати штат. Про правосуддя не йдеться, адже головне завдання виносити вироки і відправляти до в’язниць усіх незгодних з «асвабаждєнієм». Жителі окупованих територій відчувають «повний цикл» тиску російської каральної машини. Південь чекає на деокупацію», — йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», «Запорізький обласний суд» та «Арбітражний суд Запорізької області» російські загарбники зареєстрували у червні цього року у російському «Єдиному державному реєстрі юридичних осіб». Очолювати незаконні установи, які знаходяться у Мелітополі, будуть привезені з Росії судді.

Окупанти почали формувати суди на окупованій частині Запорозької області. Наразі відбувається процес видачі рекомендацій кандидатам в окупаційні «суди» різних інстанцій. 

Серед білого дня окупанти грабують квартири мирних мешканців у Запорізькій області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя