В Запорізькій області окупанти затримали дівчину: її звинувачують у роботі на СБУ | Новини Запоріжжя

Днями російські окупаційні ЗМІ повідомили, що затримали мешканку Запорізької області. Окупанти звинувачують дівчину у роботі на Службу безпеки України.

Пропагандисти пишуть, що затримана нібито допомагала підготувати теракт щодо російських військових.

«Підозрювана через схованку отримала від співробітників спецслужб України вибухові речовини, які надалі планувала передати членам диверсійно-розвідувальної групи. Крім того, за завданням СБУ затримана придбала компоненти, необхідні для виготовлення «коктейлю Молотова» і займалася підготовкою нової схованки», — пишуть пропагандисти.

У будинку дівчини окупанти провели обшуки та, нібито, виявили три тротилові шашки по 400 грамів та компоненти, придбані нею для виготовлення запальної суміші.

Наразі стосовно українки порушено кримінальну справу за статтею «Сприяння терористичній діяльності».

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», кількість мешканців Запорізької області, яким окупанти вже винесли або ще готуються винести вирок за так звані «злочини», перевищує 50 осіб. Нещодавно окупанти ухвалили вирок двом жителям Мелітополя.

Мешканці Мелітополя повідомили про підозру: організувала «вибори президента РФ» на окупованій території Запорізької області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя