В Росії вийде фільм, який має переконати росіян, що вбивства мирних людей в Бучі — постанова

В Росії вийде фільм, який має переконати росіян, що вбивства мирних людей в Бучі - постанова -

В Росії вийде фільм, який має переконати росіян, що вбивства мирних людей в Бучі — постанова — фото: film.ru

17 серпня у прокат виходить «Свідок» Давида Дадунашвілі. Картину знято за підтримки Міністерства культури та Міністерства оборони РФ і, очевидно, фільм просуває тези російської пропаганди.

За сюжетом, Даніель Коен, скрипаль-віртуоз із Бельгії, вважає себе громадянином світу, вірить у добро і справедливість. Наприкінці лютого 2022 року він приїжджає на гастролі до Києва і ця поїздка назавжди змінює його життя. Події «Спеціальної військової операції» змушують музиканта опинитися в українському селищі Семідвері, де Коен стає свідком нелюдських злочинів та кривавих провокацій. Тепер його головна мета – не просто вижити, а донести правду до всього світу.

У фільмі, традиційно, у всіх злочинах РФ звинувачують Україну. Наприклад, присутня інформація про те, що Україна готувалася напасти першою. Один із героїв каже: «Залишилося їм дати цими Донбасами, щоб котилися до самого Ростова».

Сценарист фільму Сергій Волков розповів, що взяв сюжет із життя. За його словами, йдеться про теракт у Краматорську, постановку в Бучі та пологовий будинок у Маріуполі. Він підкреслив, що мільйони людей не знають правди і, якщо продовжувати мовчати, ніколи про неї не дізнаються.

Це не перша спроба пропаганди в кінематографі з початку повномасштабного сторгнення. Раніше виходили фільми «Донбас. Окраїна» та «Крим», з такою ж метою.

Нагадаємо, ДБР повідомило про підозру у держзраді екснардепу від ОПЗЖ Рабіновичу.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя