Українські військові проснулись на 1,7 кілометра на Мелітопольському напрямку — ISW

Сили оборони просунулись на Мелітопольському напрямку.

Сили оборони просунулись на Мелітопольському напрямку. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Збройні сили України продовжують вибивати ворога з позицій і просуваються вперед на Мелітопольському напрямку. Минулої доби українські військові продовжили контрнаступ щонайменше на трьох ділянках лінії фронту.

Як йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), на Мелітопольському напрямку ЗСУ просунулися на понад 1,7 кілометрів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Генштабі України повідомили, що українські війська продовжують наступальні дії на бахмутському, мелітопольському (захід Запорізької області) та бердянському (район кордону Донецько-Запорізької області) напрямках.

Генштаб України повідомив, що українські сили досягли часткового успіху на напрямку Біла Гора-Андріївка (9-15 кілометрів на південний захід від Бахмута.

В ISW також додали, що заступник директора департаменту планування застосування Головного управління Національної гвардії України полковник Микола Уршалович повідомив про просування наших військ на понад 1,7 кілометра на мелітопольському напрямку.

При цьому російські військові блогери заявляли, що українські військові здійснили локальний прорив оборонних рубежів РФ на північ від Приютного (15 кілометрів на південний захід від Великої Новосілки). 

Нещодавно ми писали, що українським захисникам на Бердянському напрямку вдалось просунутись вглиб противника на майже два кілометра.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя