Танк на пляжі та казарма у корпусі: окупанти «засвітили» місце дислокації у Кирилівці | Новини Запоріжжя

Один із російських військових виклав у соціальну мережу відео, на якому разом з іншими солдатами катається на цивільних автомобілях і гуляє Азовським узбережжям. Завдяки цим кадрам вдалося з’ясувати, де російські загарбники облаштувалися.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

На опублікованому відео росіянин показав територію одного з курортних об’єктів на косі Пересип та назвав його місцем дислокації свого підрозділу. Зокрема на пляжі розміщується російський танк.

Місцем дислокації для російських військових стала база відпочинку в окупованій Кирилівці. Журналістам вдалося вирахувати, що це база «Салют», що належить Таврійському державному агротехнологічному університету імені Дмитра Моторного, який розташований у Запоріжжі.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», окупанти «націоналізували» всі бази відпочинку в Кирилівці та змінили їхнє цільове призначення: з туристичних на військове. Частину баз пограбували загарбники, а в комфортабельніших готелях вони живуть.

За інформацією голови територіальної громади Івана Малєєва, до окупованої Кирилівки приїжджала велика кількість російських військових, у тому числі і «вагнерівці». Щоби заселити загарбників, деяких людей навіть виселяють зі своїх будинків.

Окупанти ліквідували популярний дитячий оздоровчий центр в Запорізькій області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя