Суд виніс вирок головному медичному «посадовцю» окупованої частини Запорізької області | Новини Запоріжжя

До 10 років позбавлення волі заочно засудили колишнього «міністра охорони здоров’я» так званої «ДНР», який наразі працює в окупованому Мелітополі Запорізької області.

Про це повідомляє Запорізька обласна військовий адміністрація з посиланням на СБУ.

Чоловік раніше був заступником начальника одного з управлінь Донецької ОДА, а у 2014 році підтримав бойовиків. Його призначили «міністром охорони здоров’я» на окупованій Донеччині, але він не виправдав «довіри» окупантів та у 2016 році був звільнений.

Про нього згадали після окупації Мелітополя. Чоловіка призначили «директором» так званого «департамента здравоохранения Военно-гражданской администрации Запорожской области».

На цій посаді він виконував вказівки окупантів: надавав їм допомогу, у тому числі передавав майно та будівлі закладів охорони здоров’я. Також займався переформатуванням медичної галузі регіону під потреби РФ: лікарні переоблаштували у військові шпиталі для поранених російських військових.

Суд визнав його винним у колабораційній діяльності та призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі він перебуває на тимчасово окупованій території півдня України.

«Однак, СБУ встановила місце його перебування і проводить заходи для притягнення до відповідальності», — йдеться у повідомленні.

Окупанти продовжують медичний терор у Запорізькій області: вимагають оформлювати сумнівну страховку

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя