Страйк Перевізників: Уряд Польщі оголосив вимогу для скасування акції

Страйк Перевізників: Уряд Польщі оголосив вимогу для скасування акції.

Страйк Перевізників: Уряд Польщі оголосив вимогу для скасування акції. Фото: novosti.sprosi.eu

Страйк на українському кордоні триває. Польща нібито представила перевірені дані ЄС, які свідчать про «недобросовісність українських перевізників».

Польща висунула вимоги скасувати «транспортний безвіз» для українських перевізників, про це повідомив міністр інфраструктури Польщі Рафал Вебер в PAP.

Міністр інфраструктури Польщі звинуватив українських перевізників у «недобросовісній конкуренції». Він заявив, що українські перевізники завойовують все більшу частку транспортного ринку, особливо в країнах, які межують з нею. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За їхніми даними, через польсько-український кордон зі 100 поїздок лише 10 здійснюються польськими транспортними засобами, а решта українськими. Вебер додає, що необхідна реакція Єврокомісії.

— Ми не можемо приховати це під килим, ми не можемо сказати, що все добре. Ми не заперечуємо проти того, щоб і надалі підтримувати Україну, ми є лідером на цьому фронті, але ми не можемо допустити, щоб усі заходи допомоги були проведені за рахунок польських компаній, в даному випадку польських автоперевізників, — наголосив Вебер. 

Міністр додав, що Польща шукатиме підтримки ЄС для відновлення дозволів на проїзд українських перевізників до ЄС. 

Нагадаємо, що на кордоні Польщі та України триває блокада. Польські перевізники заблокували чотири контрольно-пропускні пункти. Найбільше скупчення вантажівок спостерігається в районі пунктів пропуску «Шегині» та «Рава-Руська». 

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя