Стало відомо скільки людей у Запорізькій області перебувають у розшуку ТЦК

Стало відомо скільки людей у Запорізькій області перебувають у розшуку ТЦК -

Стало відомо скільки людей у Запорізькій області перебувають у розшуку ТЦК — фото: molbuk.ua

У Запорізькій області у розшуку територіальних центрів комплектування перебувають близько п’яти тисяч людей. Серед них не тільки ухилянти, а й ті, хто не оновив свої дані.

Як розповів у коментарі Суспільному тимчасово виконувач обов’язків начальника відділу зв’язків з громадськістю обласного ТЦК та СП Максим Кара.

За його словами, ці люди або навчаються, але не надали інформацію до РТЦК, або вони набули інвалідності і також не уточнили свої військово облікові дані.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

— Нині проводяться заходи з повторного оповіщення, обходження адрес місця проживання, також під час патрулювання національної поліції у місті, або на блокпостах, такі люди виявляються. Сповіщається РЦК. Людина доставляється до районного територіально центру для виписки протоколу або за місцем виявлення такої особи складається вже протокол. Після чого вручається повістка, — зазначив Максим Кара.

Він пояснив, що документи на людей, які перебувають в розшуку ТЦК передає до Нацполіції, також дані вносять в реєстр військовозобов’язаних «Оберіг». Завдяки цьому, якщо громадянин перебуває в іншій області, його можуть виявити патрульні. Далі сповіщають РТЦК за місцем реєстрації та складають протокол. Після чого виписують повістку до районного центру комплектування.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя