Спека буде потужною: рятувальники оголосили у Запоріжжі штормове попередження

Спека буде потужною: рятувальники оголосили у Запоріжжі штормове попередження.

Спека буде потужною: рятувальники оголосили у Запоріжжі штормове попередження. Кадр із фільму «Зоряні війни: Помста Сітхів»

У Запоріжжі та області оголосили штормове попередження. Через високу температуру протягом найближчих кількох днів очікується надзвичайна, 5 класу, пожежна небезпека.

За даними Гідрометцентру 19 і 20 серпня в Запорізькій області температура повітря коливатиметься від +29С°до +34С°. Через аномальну спеку в регіоні переважатиме високий рівень пожежної небезпеки. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС у Запорізькій області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У зв’язку з цим на території міста та області заборонено відпочинок у лісах із використанням вогню. Тому варто відкласти шашлики та зефірки до більш прохолодних часів.

Жителів міста закликають надягати головні убори, брати з собою воду, ретельніше гасити недопалки від цигарок і не викидати їх у траву. Також на природі бути максимально обережними з багаттями, адже непогашений сірник може призвести до трагедії величезних масштабів: пожеж, які забирають життя багатьох мешканців лісів та полів.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя