Що відбувається у нещодавно звільненому селі Роботине в Запорізькій області

Що відбувається у нещодавно звільненому селі Роботине в Запорізькій області.

Що відбувається у нещодавно звільненому селі Роботине в Запорізькій області. Фото: youtube.com/@artemdzheripa

Нещодавно звільнене село Роботине в Запорізькій області зазнало серйозних руйнувань через дії окупантів.

Цю інформацію оприлюднив перший заступник голови обласної державної адміністрації Руслан Мовчан під час всеукраїнського телемарафону. Він розповів, що процес деокупації Роботиного зайняв 3 місяці. В даний момент на адміністративних будівлях села підняті українські прапори, однак місцевих мешканців там немає.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Мовчан відзначив, що місцева влада вирішила повністю евакуювати населення через постійну загрозу для їх життя та здоров’я внаслідок нестабільної безпекової ситуації.

До початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в селі проживало близько 500 осіб, але перед деокупацією лишилося лише 10 осіб. Внаслідок бойових дій населений пункт зазнав значних руйнувань житлового фонду та інфраструктури.

— Після перемоги ми відновимо все: кожен будинок, кожен заклад, і люди повернуться на свою землю, щоб жити у мирі, — підкреслив перший заступник голови обласної державної адміністрації Руслан Мовчан.

Раніше військовий експерт розповів, де знаходиться основна лінія оборони військ РФ у Запорізькій області.

Варто зазначити, що Роботине — це перший опорний пункт окупантів на шляху до Мелітополя. За 25 кілометрів від Роботиного розташований окупований Токмак, а далі, за 48 кілометрів, — Мелітополь. 

Саме звільнення Мелітополя аналітики називають одним із ключових завдань для української армії в ході наступу на Півдні. А ось деокупація Роботиного дозволить українським захисникам проривати оборону далі.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя