Російська армія збила свій літак, а ЗСУ здійснили атаку на аеродром в РФ

Російська армія збила свій літак, а ЗСУ здійснили атаку на аеродром в РФ -

Російська армія збила свій літак, а ЗСУ здійснили атаку на аеродром в РФ — фото: t.me/MykolaOleshchuk

Збройні Сили та Служба безпеки України уразили техніку ворога на аеродромі «Морозовськ» в Ростовській області — атаку було здійснено безпілотними літальними апаратами, і що в результаті було завдано противнику «суттєвого ураження» його техніки. Також Російська армія збила власний літак.

Вчора, 17 грудня, стало відомо, що армія РФ збила свій літак Су-25.

За словами командувача Повітряних Сил Збройних Сил Миколи Олещука, це чіткі та злагоджені дії російських зенітників.

— Можу впевнено сказати, що не українська ППО збила російський штурмовик Су-25! Це чіткі та злагоджені дії російських зенітників, за що їм велике спасибі від усього українського народу!,  — повідомив Олещук.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Також Українська Правда посилаючись на джерела у силових структурах повідомила, що російські аеродроми знову атаковані безпілотниками, як мінімум один ворожий бомбардувальник отримав пошкодження.

Під час атаки на аеродромі «Морозовськ» там перебувало одразу до 20 літаків Су-24, також було розташовано три РЛС та інша техніка.

Зазначимо, вранці, 17 грудня, Міноборони РФ у традиційному стилі «відзвітувалося» про чергову відбиту атаку українських безпілотників — спершу ворог стверджував, що його засоби протиповітряної оборони нібито перехопили одразу 33 БПЛА літакового типу над трьома областями — Липецька, Ростовська і Волгоградська. Згодом у РФ повідомили про ще два безпілотники, які нібито збили над Волгоградською областю.

Кількість безпілотників, які сьогодні вночі атакували об’єкти на території Росії залишається невідомою, але згодом у мережі з’явилися фото, які свідчать, що як мінімум один російський літак у результаті цієї атаки отримав пошкодження.

Російська армія збила свій літак, а ЗСУ здійснили атаку на аеродром в РФ -Російська армія збила свій літак, а ЗСУ здійснили атаку на аеродром в РФ — фото: t.me/war_monitor_ua

На кадрах вище — уражений російський бомбардувальник Су-34 на аеродромі «Морозовськ», а також уламки одного з безпілотників, які, ймовірно, атакували вороже летовище. Варто звернути увагу, що ворог цей літак захистив сіткою, яка насправді виявилася безпорадною проти уражаючих елементів, що прошили її і пошкодили сам літак.

За наявними фото важко оцінити реальний ступінь пошкодження літака, але не виключено, що внаслідок атаки він міг отримати серйозніші ураження. Ну і також залишається невідомим, а скільки всього літаків було уражено щонайменше на цьому летовищі або ж й інших.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя