Понад дві сотні ворожих атак за вихідні: окупанти били по Запорізькій області ракетами, авіацією, РСЗВ та артилерію, загинув мешканець, — ФОТО | Новини Запоріжжя

9 і 10 вересня росіяни здійснили 217 атак на 34 населених пункти Запорізької області. У результаті обстрілу села на Оріхівщині загинула цивільна людина.

Про це повідомляє поліція Запорізької області.

Армія країни-окупанта вдарила по території регіону ракетами Х-35 і С-300, застосувала авіацію, РСЗВ, артилерію, БПЛА. Удари зафіксовані по об’єктах житлової та цивільної інфраструктур Запорізького, Пологівського та Василівського районів.

Так, у Новопавлівці смертельно поранено 65-річного місцевого жителя, під час обстрілу з РСЗВ чоловік перебував на вулиці.

Військові РФ поцілили ракетою Х-35 по передмістю Запоріжжя, влучання зафіксовано по відкритій ділянці місцевості. Крім того, ворожі війська завдали ударів ракетами С-300 по території фермерських господарств на Новомиколаївщині. Пошкоджені складські приміщення та технічні споруди.

Значні руйнування житлових будинків зафіксовані на Пологівщині. Загарбники гатили по оселях громадян із різних видів озброєння. Вибуховою хвилею та уламками ворожих снарядів пошкоджені домівки та господарські споруди у Гуляйполі, Оріхові, Малій Токмачці, Преображенці.

За дві доби правоохоронці отримали 24 повідомлення про зруйновану інфраструктуру області. За всіма фактами відкриті кримінальні провадження. Правова кваліфікація – ч. 1, ч. 2 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Через ворожі обстріли у Запорізькій області загорілися магазин, будинок та господарчі споруди

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя