Названо корисний ситний та білковий сніданок (фото: Freepik)
Правильний білковий сніданок допомагає підтримувати енергію та концентрацію протягом дня. Дієтолог Крістіна Маніан поділилася рецептом своєї улюбленої ранкової страви, яка, на її думку, є ідеальною для продуктивного дня — це тофу-скрембл.
Рецепт тофу-скремблу від дієтолога
Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Real simple, цей сніданок не лише багатий на білок, але й забезпечує організм іншими корисними елементами.
Інгредієнти (на 2 порції):
- 250 г твердого тофу;
- 1 ст. л оливкової олії;
- ½ цибулини (дрібно нарізати);
- 1 зубчик часнику;
- ½ ч. л куркуми;
- 2 ст. л дріжджів;
- 2-3 ст. л рослинного молока;
- сіль і чорний перець за смаком;
- свіжа зелень (петрушка, кріп, шпинат).
Приготування:
- На розігрітій сковороді з олією обсмажте цибулю до м'якості. Додайте подрібнений тофу.
- Всипте куркуму, дріжджі, сіль, перець і добре перемішайте. Влийте рослинне молоко і готуйте 5-7 хвилин до кремоподібної консистенції.
- Додайте зелень і зніміть з вогню. Подавайте зі шматочками хрусткого хліба на заквасці, змащеного рослинною олією.
Дієтолог також радить додати до сніданку чашку чорного або зеленого чаю для додаткового заряду енергії.
Чим корисний цей сніданок?
Тофу-скрембл — це джерело білка, який допомагає залишатися ситим до обіду. Крім того, страва містить клітковину, вітаміни групи В, вітамін С, вітамін А, мідь, селен, цинк та залізо, які зміцнюють імунітет, серцево-судинну систему та покращують метаболізм.
Хліб на заквасці, у свою чергу, має нижчий глікемічний індекс, що сприяє стабілізації рівня цукру в крові та кращому засвоєнню заліза.