Диетолог назвала белковый завтрак, который насыщает энергией на целый день

Дієтолог назвала білковий сніданок, який насичує енергією на цілий день

Названо корисний ситний та білковий сніданок (фото: Freepik)

Правильний білковий сніданок допомагає підтримувати енергію та концентрацію протягом дня. Дієтолог Крістіна Маніан поділилася рецептом своєї улюбленої ранкової страви, яка, на її думку, є ідеальною для продуктивного дня — це тофу-скрембл.

Рецепт тофу-скремблу від дієтолога

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Real simple, цей сніданок не лише багатий на білок, але й забезпечує організм іншими корисними елементами.

Інгредієнти (на 2 порції):

  • 250 г твердого тофу;
  • 1 ст. л оливкової олії;
  • ½ цибулини (дрібно нарізати);
  • 1 зубчик часнику;
  • ½ ч. л куркуми;
  • 2 ст. л дріжджів;
  • 2-3 ст. л рослинного молока;
  • сіль і чорний перець за смаком;
  • свіжа зелень (петрушка, кріп, шпинат).

Приготування:

  1. На розігрітій сковороді з олією обсмажте цибулю до м'якості. Додайте подрібнений тофу.
  2. Всипте куркуму, дріжджі, сіль, перець і добре перемішайте. Влийте рослинне молоко і готуйте 5-7 хвилин до кремоподібної консистенції.
  3. Додайте зелень і зніміть з вогню. Подавайте зі шматочками хрусткого хліба на заквасці, змащеного рослинною олією.

Дієтолог також радить додати до сніданку чашку чорного або зеленого чаю для додаткового заряду енергії.

Чим корисний цей сніданок?

Тофу-скрембл — це джерело білка, який допомагає залишатися ситим до обіду. Крім того, страва містить клітковину, вітаміни групи В, вітамін С, вітамін А, мідь, селен, цинк та залізо, які зміцнюють імунітет, серцево-судинну систему та покращують метаболізм.

Хліб на заквасці, у свою чергу, має нижчий глікемічний індекс, що сприяє стабілізації рівня цукру в крові та кращому засвоєнню заліза.

 

 

Джерело

Новини Запоріжжя