Перевіряють телефони та вивозять людей: на окупованій частині Запорізької області ситуація погіршується | Новини Запоріжжя

Російські окупаційні війська продовжують тероризувати мешканців тимчасово окупованих територій Запорізької області. Нині ситуація погіршується. У полоні перебувають сотні людей.

Про це розповів Юрій Малашко, начальник Запорізької обласної військової адміністрації, повідомляє «061».

Вчора, 21 грудня, були завдані удари по тимчасово окупованому Токмаку. Один з них був поряд із будівлею окупаційної адміністрації. Після вчорашньої успішної роботи Збройних сил України окупанти посилили фільтраційні заходи. Росгвардія перевіряє телефони місцевих мешканців та навіть вивозять людей.

Зазначимо, що сьогодні в російському ЗМІ, яке позиціонує себе як опозиційне, з’явилася інформація, що внаслідок ударів постраждала будівля, де окупанти створили військово-цивільну адміністрацію та будівлю так званого «ОМВС». Пошкоджено чотири автомобілі окупаційної «поліції». За даними цього видання, внаслідок обстрілу загинули 36-річний співробітник так званої «ГУ МНС РФ по Херсонській області» Максим Анікін. Також було поранено 57-річну співробітницю окупаційної військово-цивільної адміністрації.

У російських пропагандистських ЗМІ продовжують писати, що в результаті ударів по Токмак постраждали двоє мирних жителів. Про загиблих не повідомляють.

Роздають повістки на підприємстві та пропонують служити ув’язненим: ворог проводить приховану мобілізацію у Запорізькій області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя