Стало відомо, як вчитимуться школярі в новому навчальному році у Запоріжжі та області | Новини Запоріжжя

З результатами наради Ради оборони Запорізької області було прийнято рішення, що здебільшого діти будуть вчитися дистанційно. Але також буде «змішана форма» навчання.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

На сьогодні в обласної влади є повна інформація щодо стану укриттів всіх закладів освіти по всій підконтрольній українській владі території Запорізької області. Їм надали категорії («зелена», «жовта» й «червона»), також створена мапа укриттів.  

«По «змішаній формі» навчання ми надаємо рекомендації й право власникові вирішити, але при умові, що навчальний заклад буде відповідати всім вимогам ДСНС  щодо бомбосховища, санітарних й протипожежних норм», — зазначив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко.

Станом на сьогодні 12 навчальних закладів мають «зелену» категорію й можуть працювати по «змішаній формі» навчання. Ще 69 шкіл, мають «жовту» категорію, й зможуть працювати за «змішаною формою», якщо виконають певні умови.

«Про очне навчання ми взагалі мови не ведемо, враховуючи прифронтове місто й лінію фронту. Про змішане навчання — ми допускаємо можливість, але за умов загального рішення й розгляду цього питання на дуже високому рівні», — зазначила директорка Департаменту освіти та науки обласної військової адміністрації Людмила Бухаріна.

Чотири райони Запорізької області будуть навчатися однозначно дистанційно, а по Запорізькому району є певні бажання засновників закладів освіти шести громад вивезти по одній школі, яка готова по всім вимогам, у саме «мішаний формат», повідомила Людмила Бухаріна.  

«Якщо закладу буде рекомендовано «змішану форму», то кожен матиме свою модель виходу: хтось буде виводити тільки малечу, хтось навпаки — тільки старшу школу. Можливо тільки на певні предмети. Час буде обмежений. Це не буде повноцінне навчання з 8:00 до 1:00 чи 2:00 години. Це буде 2-3 години для того основного, що потребує реально такої дуже якісного очного спілкування», — сказала Людмила Бухаріна.

З 14 серпня обласна влада разом з ДСНС почне проводити планові перевірки, які триватимуть понад тиждень. 25 серпня за їх результатами буде прийняте остаточне рішення, які освітні заклади можуть відкриватися в «змішаному форматі», які будуть працювати виключно дистанційно.

«Давайте враховувати ще те, що ракети С-300 до нас летять всього 30-40 секунд. З 3-4 поверху, щоб малеча спустилася донизу в укриття, їм знадобиться далеко не 30 секунд, а значно більше. Ми враховуємо абсолютно всі аспекти», — зазначив Юрій Малашко.

Як у Запоріжжі волонтери «Добробату» ліквідують наслідки ракетних ударів та відновлюють зруйноване, – ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя