Особливості та переваги застосування деяких моделей квадрокоптерів

Дрони (інша назва «квадрокоптери») є безпілотними літаючими пристроями, які використовуються для різноманітних цілей, в тому числі військовими для проведення розвідувальних операцій та як засіб ураження ворожої техніки та живої сили противника. Окрім того, квадрокоптер можна використовувати в приватних чи господарських цілях, здійснюючи зйомку певних культурних або мистецьких подій чи окремих територій з висоти пташиного польоту та транслюючи її в онлайн режимі на дисплей смартфона чи іншого гаджета. Завдяки дистанційному управлінню оператор може змінювати напрямок руху квадрокоптера, наближатися до об’єкту зйомки на близьку відстань, коригувати якісні параметри відео та сам режим зйомки.

Де застосовуються квадрокоптери (дрони)

Сфера застосування квадрокоптерів є досить великою – від суто військового використання до застосування в найбільш мирній галузі – сільському господарстві, де дрон може вести спостереження в онлайн режимі за поведінкою тварин на пасовищі, за вегетацією сільськогосподарських рослин чи за процесом їх збирання. За допомогою квадрокоптера можна проводити:

  • аматорську відеозйомку певних подій, важливих заходів, маршруту подорожі чи екстремальної розваги під час відпочинку з друзями;
  • розвідку певної території з метою виявлення на ній певних об’єктів, людей чи тварин, на яких в подальшому буде проведено полювання;
  • охорону з повітря певного об’єкту або прилеглої території приватної садиби, складського чи логістичного хабу тощо.

Дрон слугує відмінним аналогом радіокерованого вертольоту, тому його можна використовувати для дитячих розваг з дітьми, які закохані в техніку чи авіацію. В окремих випадках дрони виконують дещо екстравагантні доручення, доставляючи любовну записку коханій людині чи невелику посилку з до хворого пацієнта медикаментами у великому місці, уникаючи при цьому міських заторів.

Як обрати необхідну модель дрона

Асортимент дронів та кількість їхніх виробників стрімко зростає, за останніми даними, проектуванням та виробництвом квадрокоптерів в Україні, в силу певних обставин, займається більше ста державних компаній та приватних колективів. Водночас найбільш популярними та інноваційними по праву вважаються дрони бренду Autel, які відзначаються передовими дизайнерськими рішеннями, що вдало поєднуються в високою продуктивністю (дрони зазначеної моделі можуть вести відеозйомку з якістю у 8К, яка забезпечує відмінну деталізацію певного об’єкту).

У квадрокоптерах бренду DJI  встановлено потужну камеру, яка забезпечує відмінну якість та чіткість професійної зйомки. Водночас дрони від insta360 дозволяють вести аерозйомку в діапазоні 360 градусів та працювати над створенням унікальних панорамних кадрів, а дрони, що містять високоякісний проектор xgimi забезпечують подальший перегляд відзнятого відео на екрані з великим параметром діагоналі, гарантуючи відчуття комфорту та задоволення від перегляду.

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя