Окупанти шукають озброєну охорону для шкіл Запорізької області | Новини Запоріжжя

Напередодні 1 вересня російські загарбники набирають персонал до шкіл на тимчасово окупованій частині Запорізької області. Нещодавно окупанти розмістили оголошення про пошук охоронців.

Про це повідомляє «Бердянськ Сьогодні»

Російські охоронні компанії набирають персонал для збройної охорони шкіл Бердянська. Пропозиції від приватного охоронного підприємства за адресами в Москві та Білгороді й, схоже за змістом, від користувача з Ростова-на-Дону, розміщені на російському сервісі оголошень «Авіто».

«Особливо зазначено, що шукають охоронців 6 розряду – за російськими законами це найвищий розряд для працюючих у сфері охорони, який вимагає наявності ліцензії та дає право використовувати спецзасоби та вогнепальну зброю», — йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», російські окупаційні війська у низці шкіл Запорізької області облаштовують військові шпиталі. Так, у Розівці, у їдальні загальноосвітньої школи ворог розмістив операційну, а у навчальних класах — палати для поранених. Ще одну загальноосвітню школу у Розівці ворог також переобладнав у черговий військовий шпиталь, куди регулярно привозять нових поранених загарбників. У селі Чкалове російські окупаційні війська облаштовують новий польовий шпиталь на території дитячого садка.

Окупанти анонсували відкриття кадетських класів у Запорізькій області: чому навчатимуть дітей

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя