Окупаційна влада вилучає до «фонду держави» майно мешканців Запорізької області, які не беруть ворожі паспорти | Новини Запоріжжя

Готуючись до президентських виборів у РФ російські загарбники посилюють тиск на мирних мешканців окупованої частини Запорізької області. Наразі до будинку людей можуть підселити росіян, а тим, хто не має ворожого паспорта відмовляють у наданні медичної допомоги та виплаті пенсій.

Про це розповів Юрій Малашко, очільник Запорізької обласної  військової адміністрації в етері телеканалу «Інтер».

Якщо у людини немає ворожого паспорта вона навіть не може викликати «швидку допомогу». Бо перше про що питають: «Є паспорт РФ?». Щобільше, окупаційна влада змушує перереєструвати майно за російським законодавством інакше його вилучать до так званого «фонду держави».

«Якщо людина не отримує паспорт, тоді вони роблять перереєстрацію всього майна, яке у людини є, якщо не перереєстрував, то воно відходить у «фонд держави» так званий. І тому туди може заселитися будь-хто кому вони дадуть квартиру. Тортури постійно, кожного дня. Люди, які там знаходяться, інколи повідомляють чи передають через рідних, що відбувається і як. Особливо на лінії фронту, де людям не завозять навіть продукти: хліб, воду і так далі. Ситуація дуже серйозна», — зазначив Малашко.

Виїхати з окупованих територій Запорізької області можна виключно через треті країни. Прямого шляху через регіон немає, оскільки російські загарбники замінували всі проходи.

У Запорізькій області псевдополіцейські обходять батьківські збори.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя