Незначне просування окупантів та позиційні бої: стало відомо про ситуацію на Запорізькому напрямку | Новини Запоріжжя

Нещодавно російські сили незначно просунулися в районі кордону Донецько-Запорізької області на тлі продовження позиційних боїв 3 квітня.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни у своєму звіті.

Геолокаційні кадри, опубліковані 2 квітня, показують, що російські війська незначно просунулися на північ від Приютного Запорізької області (на південний захід від Великої Новосілки).

У середу, 3 квітня на заході Запорізької області тривали позиційні бойові дії, однак підтверджених змін лінії фронту не було. Позиційні бої тривали поблизу Роботиного та на північний захід від Вербового (на схід від Роботиного).

Повідомляється, що підрозділи російського 1152-го мотострілецького полку (70-й мотострілецький полк, 42-а мотострілецька дивізія, 58-а САА, СМД) продовжують діяти поблизу Роботиного.

За інформацією українського військового оглядача Костянтина Машовця, на півдні України функціонують два угруповання російських військ: угруповання військ «Дніпро», яке діє на Херсонському та Запорізькому напрямках, і Східне угруповання військ, яке діє в районі кордону Донецько-Запорізької області.

Нагадаємо, минулої доби вперше за багато днів ворог не штурмував українські позиції на Оріхівському напрямку.

Як повідомлялось раніше, бійці спецпризначення «Омега» розповіли про невдалий штурм окупантів на Запорізькому напрямку та знищення ворожого бліндажа.

Мобілізація, посилення фільтрації та націоналізації: що відбувається в окупованій частині Запорізької області після псевдовиборів

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя