На що здатні міді клавіатури від M Audio

На сьогоднішній день міді клавіатури M Audio є не просто цифровими контролерами для механічного вводу аудіо інформації — але повноцінними робочими станціями для студії та продакшену. За останні десять років їхній функціонал суттєво вдосконалився та розширився, разом із цим зросли творчі та технічні можливості музиканта або саунд дизайнера, який їх використовує. Про те, що саме отримує творчій спеціаліст разом з контролером від M Audio — в ексклюзивному матеріалі від фахівців інтернет-магазину Музлайн.

Безмежний розвиток в світі звуку

Цифрові технології не просто змінили музичну індустрію, вони докорінно перевернули наше уявлення про творчий підхід та власне процес, як створюється музика (або, навіть скажімо ширше, — аудіопродукція). З одного боку все стало набагато швидше, суттєво підвищилася якість звучання, можливості обробки звуку стали практично безмежними, для певного роду робіт більше не потрібні дорогі студії топового рівня, все можна зробити вдома на лептопі, а з іншого боку програмні продукти та інструменти стали більш складними та ресурсоємними, та потребують від користувача поглиблення знань та навичок. Власне в цих умовах міні-клавіатури М аудіо стали уособленням практично ідеального інструмента для професійної та напівпрофесійної студії, або домашнього продакшена, де все зав’язано на навичках та талантах однієї особи. На даний момент в рамках функціонала флагманської моделі музикант може:

  • використовувати її як звичайний міді-контролер;
  • виконувати складну обробку звука в режимі реального часу;
  • записувати складні, в тому числі, багатоголосні партії;
  • робити аранжування та оркестровку;
  • мати доступ до складних програмних функцій тим самим розширюючи можливості своєї робочої станції.

Практично всі міді клавіатури від М аудіо йдуть в комплекті з софтом — програмними рішеннями, плагінами, пакетами розширень і так далі. З точки зору вартості це дуже зручне рішення, яке на певний час закриє практично усі потреби користувача, або урізноманітнить його існуючий сетап.

Щодо обмежень, які мають міді клавіатури від М аудіо, то вони практично не відрізняються від стандартних проблем цифрових контролерів, представлених на ринку іншими брендами — це мінімальна затримка при передачі даних, а також їхня незначна втрата, що за словами фахівці в інтернет-магазину Muzline вже не є суттєвою проблемою для актуальних моделей десятиліття.

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя