На окупованих територіях розпочався фінальний етап псевдовиборів: мешканців Запорізької області закликають не ходити на дільниці | Новини Запоріжжя

З 15 по 17 березня триватиме фінальний етап незаконних російських «виборів» на окупованій території. Мешканцям Запорізької області радять триматися подалі від так званих виборчих дільниць у цілях безпеки та ігнорувати фейкове голосування.

Відповідну заяву випустило МЗС України.

Відомство вказує на те, що проведення нелегітимних виборів президента Росії в окупованих регіонах України — в Криму та частинах Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областе — є незаконним та не матиме правових наслідків. Також незаконним є примусове залучення до участі в них громадян України, які мешкають на тимчасово окупованих територіях, або були депортовані на територію РФ.

«Закликаємо громадян України, які мешкають на тимчасово окупованих територіях України або вимушено перебувають на території Російської Федерації, не брати участі у «псевдовиборах» президента РФ. Задля власної безпеки та враховуючи схильність російської влади до провокацій, закликаємо у дні голосування уникати місць масового скупчення людей поблизу «виборчих дільниць», об’єктів військової інфраструктури окупаційних військ РФ», — зазначає МЗС.

Подібне попередження, зокрема, розповсюдила Бердянська міська військова адміністрація.

«Розпочався фінальний етап псевдовиборів. Впродовж двох днів окупанти носитимуть урни для голосування по місту, а в неділю, 17 березня, відкриються «виборчі дільниці». Бердянці не сприймають, нав’язаного «голосування». Місцевий рух опору, як і на минулорічних «виборах», продемонстрував окупантам і місцевим колаборантам протиправність їх діяльності.

Закликаємо бердянців в ці останні три дні псевдовиборів бути максимально обачними та обережними. За можливості уникати контактів з представниками «виборчих дільниць» та в жодному випадку не з’являтись на самій дільниці. Бережіть себе», — йдеться у повідомленні Бердянської МВА.

Нагадаємо, ЄС засудив так звані «вибори» президента РФ на окупованій території.

Вранці ворог завдав удар по Запорізькій області: загинула жінка

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя