На окупованих територіях Запорізької області повістки отримують всі, хто має документи РФ

На окупованих територіях Запорізької області повістки отримують всі, хто має документи РФ.

На окупованих територіях Запорізької області повістки отримують всі, хто має документи РФ. Фото: gettyimages.com

Російські загарбники продовжують ставити на військовий облік чоловіків на тимчасово окупованій території Запорізької області.

Окупанти пропонують контрактну службу, обіцяючи «золоті гори», та складають списки військовозобов’язаних, щоб бути готовими призвати їх в будь-який момент. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині Новини».

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Федорова, другий етап — це відправка мешканців нашого регіону до окопу із сторони РФ. Сьогодні такі повістки отримує кожна людина, яка має будь-який російський документ – паспорт, водійські права, номери або медичне страхування.

— Ми знаємо про такі випадки, коли людей, що приходили до фейкового військомату, щоб встати на облік, їх вже забирали рити окопи на передову. Наступним кроком буде – їх забирання до військових формувань з автоматами в руках, — прокоментував Федоров.

Мер зазначив про те, що РФ масово намагається підписувати контракти з мешканцями тимчасово окупованих територій та заманюючи їх на контрактну службу, обіцяючи «золоті гори». Якщо контракт буде підписаний, то це буде вважатися злочином. Якщо у випадку мобілізації мешканці окупованих територій опинилися на лінії фронту, то їм пропонують здаватися в полон.

Залучення мешканців окупованих територій до служби в армії країни-окупанта по мобілізації — це порушення міжнародного гуманітарного права.

Найкращим способом уникнення служби в армії РФ називають виїзд на підконтрольну Україні територію.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя