Мешканці окупованих Мелітополя і Бердянська планують вийти на мітинг проти гауляйтерів, щоб зберегти власне житло | Новини Запоріжжя

У п’ятницю, 29 грудня, в окупованих Мелітополі та Бердянську Запорізької області мають проходити мітинги проти гауляйтерів Євгена Балицького та Олександра Сауленка. Причина — «націоналізація» житла, яку загарбники та колаборанти масово запроваджують на тимчасово окупованій території.

Про це в етері українського марафону новин повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

Так, окупанти проводять так звану націоналізацію, щоб відібрати у мешканців побільше майна. Тепер жителям в окупації доводиться доводити право власності на своє житло, щоб його не відібрали. Для цього треба зібрати купу документів і особисто зʼявитися до комендатури.

«Мешканці, які на сьогодні проживають окупації, не можуть захистити право власності на свої оселі й готові навіть в окупації під небезпекою вбивств, полону та затримань виходити на мітинги, щоб донести, що вони хочуть жити у своїх помешканнях», — зазначає мер Мелітополя.

За його словами, щоб довести право власності на житло, за новими правилами окупантів треба отримати російський паспорт, принести документи до реєстратора і зареєструватись. Проте це потрібно робити виключно особисто, якщо людини немає на тимчасово окупованій території, це не рахується.

«Але навіть якщо ти принесеш документи, то алгоритм прийняття рішень щодо реєстрації не зрозумілий, і в будь-яку хвилину гауляйтер Балицький може прийняти рішення щодо націоналізації, — зазначає Іван Федоров. — Найабсурдніше є те, що навіть в законах РФ такого поняття, як націоналізація, не існує, це суто вигадки окупантів. Саме тому наші мешканці виходять на мітинг».

Нагадаємо, окупанти відбирають житло та заселяються в порожні квартири.

Ворог ударив керованою авіабомбою по багатоповерхівці в Запорізькій області: наслідки ворожих обстрілів, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя