Мелітопольську журналістку загарбники тримають в полоні майже 8 місяців: що наразі відомо | Новини Запоріжжя

Анастасія Глуховська, журналістка «РІА-Мелітополь» (зараз «РІА-Південь), після окупації районного центру залишилась в місті. 20 серпня минулого року її разом з адміністраторами телеграм-каналів «РІА-Мелітополь» та «Мелітополь – це Україна» затримали російські загарбники. Одразу після цього в телеграм-каналі почала з’являтися російська пропаганда.

Про це повідомляє «Інститут масової інформації» з посиланням на Світлану Залізецьку, головну редакторку видання.

Про затримання журналістки та адміністраторів двох телеграм-каналів стало відомо з сюжету російських ЗМІ, яке було опубліковано через два місяці після їх фактичного затримання. Тоді ж загарбники опублікували й список затриманих: Олександр Малишев, Георгій Левченко, Максим Рупчов, Яна Суворова, Марк Каліуш, Костянтин Зиновкін.

Серед інших затриманих рідні впізнали на відео і Анастасію Глуховську, яка продовжувала працювати в тимчасово окупованому Мелітополі. Затриманим українцям загарбники закидають декілька статей кримінального кодексу РФ: публічні заклики до терактів, державна зрада, шпигунство. За російським законодавством їм загрожує від 12 до 20 років позбавлення волі.

«Ім’я журналістки весь цей час не розкривали з міркувань безпеки на прохання мами. На сьогодні, всі спроби сім’ї знайти Анастасію завершилися нічим. Окупанти не надають жодних даних, де може бути журналістка», — повідомляє видання.

Відзначимо, що також російські загарбники незаконно утримують Ірину та Олександра Левченко. Жінка раніше працювала журналісткою, та на момент затримання (травень 2023 року) вони з чоловіком вже кілька років перебували на пенсії. Загарбники затримали подружжя просто на вулиці, а потім розділили. Де їх утримують – невідомо.

Ірина Левченко

Туристичний сезон в окупованій Кирилівці: частину пляжів окупанти використовують як тир

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя