Комісія ТЕБ та НС обмежила масове перебування відпочиваючих на водоймах у Запорізькій області: деталі | Новини Запоріжжя

Рішення про обмеження масового перебування відпочиваючих та купання на водоймах ухвалила Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це стало відомо сьогодні, 20 липня.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

За результатами останніх досліджень виявлено тенденцію до різкого збільшення кількості нестандартних речовин та мікробіологічних показників у водоймах. На сьогодні абсолютно безпечних зон відпочинку в регіоні немає.

«Саме тому регіональною Комісією ТЕБ та НС прийнято рішення про обмеження масового перебування відпочиваючих та купання на водоймах до стабілізації ситуації. Прошу кожного з розумінням поставитися до реалій та мінімізувати ризики!», — повідомляє Юрій Малашко, начальник Запорізької обласної військової адміністрації.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький» в Наталівському та Передаточному кар’єрах зафіксовано перевищення норми лактозопозитивної кишкової палички в 14 разів й колі-фагів в 6,5 раза. На Центральному пляжі індекс лактозопозитивної кишкової палички перевищено майже у 300 разів. Дещо менші, але також наднормативні значення на Правобережному пляжі.

Крім того, цього року прийнято рішення про заборону початку пляжного сезону у Запоріжжі та області.

Удар ракетами С-300 по Запоріжжю: пошкоджено територію цивільної інфраструктури, — ФОТО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя