Карта бойових дій в Україні 16 серпня

Мапа бойових дій в Україні 16 серпня

Мапа бойових дій в Україні 16 серпня Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua/

Сьогодні, 16 серпня, в Україні розпочалася 539-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили продовжують контрнаступальні дії та поступово просуваються вперед.

RADA.zp.ua публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 16 серпня.

Українські війська 15 серпня проводили контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту і, як повідомляється, просунулися в Луганській та Запорізькій області. У Генштабі України повідомили, що українські війська продовжували контрнаступальні дії на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Українські війська вели наступальні дії вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна і, як повідомляється, просунулися 15 серпня. Міністерство оборони Росії заявило, що українські війська проводили невдалі наступальні операції поблизу Вільшани, Синьківки, Новоселівського, Новоєгорівки, Білогорівки, Роздолівки, Кузьминого та Веселого. Російські війська вели наступальні операції вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна і, як повідомляється, просунулися 15 серпня. Український Генштаб повідомив, що російські війська вели невдалі наступальні операції на південний схід від Вільшани та на схід від Петропавлівки.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська продовжували наступальні операції поблизу Бахмута і, як повідомляється, просунулися 15 серпня. Російські військові блогери стверджували, що російські війська контратакували поблизу Кліщіївки та Андріївки. 

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська здійснили обмежені наземні атаки в районі кордону Донецько-Запорізької області 15 серпня і не зробили жодного заявленого чи підтвердженого просування. У Генштабі України повідомили, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Урожайного.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

15 серпня українські війська продовжували просування в західній частині Запорізької області. На геолокаційних кадрах, опублікованих 14 серпня, як повідомляється, видно, як російські сили завдають удару по групі з п’яти-семи українських військовослужбовців, які ховалися в будівлі в центрі Роботиного (15 кілометрів на південь від Оріхова), що вказує на те, що українські війська просунулися вперед.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російський військовий блогер стверджував, що 15 серпня російські війська продовжували обстрілювати українські позиції на східному (лівому) березі Херсонської області. Військовий блогер повідомив, що російські безпілотники та артилерія завдали ударів по українських позиціях біля Антонівського мосту та на захід від Козачих Лагерів. 

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя