Інформував ворога про переміщення української техніки: затримано співробітника Запорізької ОВА, — ФОТО, ВІДЕО | Новини Запоріжжя

У жовтні 2023 року прихильник «русского мира» влаштувався до Запорізької обласної військової адміністрації. Працюючи на посаді головного спеціаліста відділу кібербезпеки ОВА, він намагався отримати секретну інформацію. Наразі зрадник затриманий.

Про це повідомляють у Службі безпеки України та Офісі Генерального прокурора.  

Чоловік, інженер-радіотехнік за освітою, перш ніж влаштуватися в обласну військову адміністрацію працював на одному з місцевих підприємств, яке здійснює технічне обслуговування військової техніки. У вересні цього року в одному з російських чат-ботів, де збирають інформацію про переміщення підрозділів ЗСУ, він запропонував свою допомогу.

За завданням ФСБ він приховано знімав на телефон виробничі потужності заводу та військову техніку, яка там знаходилася. Намагався виявити ремонтні бази та інші логістичні центри українських захисників у Запоріжжі. Зібрані дані передавав ворогу через чат-бот.

У жовтні зрадник з обласного центру влаштувався у Запорізьку ОВА на посаді головного спеціаліста відділу кібербезпеки обласної адміністрації. Намагався отримати секретну інформацію про дислокацію Збройних сил України та оборонні закупівлі на території регіону. Російський «кріт» намагався використати свій доступ до серверів державної установи, щоб отримати таємні відомості.

Співробітники Служби безпеки України своєчасно затримали зловмисника й запобігли передачі розвідданих агресору. У «крота» вилучили мобільний із доказами підривної діяльності на користь РФ.

Зловмиснику, який наразі під вартою, повідомлено про підозру. Йому загрожує до 12 років ув’язнення.

Сам вийшов на ворога: у Запоріжжі затримали агента російських спецслужб, — ФОТО, ВІДЕО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя