Х-35 летить по координатах, — депутат розповів про деталі атаки на Запоріжжя

Х-35 летить по координатах, - депутат розповів про деталі атаки на Запоріжжя.

Х-35 летить по координатах, — депутат розповів про деталі атаки на Запоріжжя. Фото: t.me/mvs_ukraine

Ввечері 9 серпня, війська РФ вчергове обстріляли житловий квартал Запоріжжя. Окупанти поцілили в об’єкт цивільної інфраструктури, зруйнували храм та магазин. Всього загибли троє людей, ще дев’ятеро отримали поранення. Стало відомо, що окупанти вдарили по місту протикорабельною ракетою типу Х-35.

За словами депутата Запорізької міської ради Дмитра Кирильчука, ракета Х-35, на відміну від тих же С-300, запускається чітко по координатах. Атака на Запоріжжя — виключно спланований терористичний акт, пише «24 канал».

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Росіяни випустили по Запоріжжю Х-35, яка створювалась як протикорабельна ракета. Це потужна ракета довжиною до 4 метрів. Її вага — 520 кілограмів, боєголовка — 145 кілограмів.

За словами Кирильчука, ця ракета летить на дуже велику відстань та конкретно б’є у задану локацію, а одна з цілей атаки — залякати місцеве населення.

Кирильчук закликав українців не ігнорувати повітряну тривогу та обов’язково йти в укриття або дотримуватись правила двох стін.

Раніше ми повідомляли, що приблизно о 19:40 відбувся прильот у житловий район Запоріжжя. Ворог вдарив ракетою Х-35 по густонаселеному кварталу. На жаль, внаслідок удару загинуло дві людини, згодом кількість загиблих збільшилась до трьох — одна дівчина загинула в лікарні.

Був пошкоджений храм ПЦУ, промислова будівля, яка була розташована поруч, приблизно 16 багатоповерхових будинків зазнали ураження: вибиті шибки, вікна. Тривають роботи з усунення наслідків атаки.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя