Голова ЗОВА анонсував масштабні кадрові скорочення у Запорізькій обласній раді та об’єднання комунальних закладів | Новини Запоріжжя

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров анонсував кадрові скорочення у Запорізькій обласній раді, повноваження якої тепер передані ЗОВА, а також об’єднання низки комунальних закладів обласного підпорядкування.

Про це від розповів під час свого брифінгу у п’ятницю, 5 квітня.

«У понеділок керівник обласної військової адміністрації був зареєстрований, як основний підписант по всім питанням обласної ради. На цьому тижні буде скорочено двох з трьох заступників голови обласної ради. На цьому тижні буде підписана нова структура, в якій з 90 співробітників обласної ради ми скоротимо до 45 співробітників апарату обласної ради. Це нам дозволить зекономити щонайменше 14 мільйонів гривень вже в цьому році, які ми зможемо направити на оборону і на підтримку наших Збройних сил України», – розповів Іван Федоров.

Голова ЗОВА зазначив, що один заступник голови обласної ради обходився бюджету громади Запорізької області щонайменше у два мільйона гривень. За його словами, на ці зекономлені кошти можна закупити тисячу FPV-дронів для потреб фронту.

Також Іван Федоров проанонсував об’єднання та реформування комунальних закладів Запорізької обласної ради.

«Наведу, як приклад, заклади соціального захисту. У нас приблизно 15 комунальних установ підлягатимуть реформуванню. Тому що сьогодні з 15 установ лише в чотирьох є контингент – тобто люди, які отримують в цих закладах послуги. З усіх інших контингент вивезли на захід України ще навесні 2022 року. Але сьогодні всі ці заклади, які стоять порожні, повністю фінансуються обласним бюджетом. Це абсурдна ситуація», – розповів голова Запорізької області і проанонсував об’єднання великої кількості закладів, скорочення адміністративного персоналу та скорочення видатків обласного бюджету, які можна буде направити на підтримку ЗСУ.

Також, за його словами, реформа торкнеться і медичних закладів обласного підпорядкування.

«Сьогодні ми бачимо велику кількість медичних закладів, які не можуть функціонувати в рамках тих реформ, які були ще в 2019 році запроваджені Національною службою здоров’я та Міністерством охорони здоров’я. Є велика кількість закладів, які дотуються. Також є велика кількість профіцитних закладів. Ми точно будемо об’єднувати медичні заклади. Основними напрямками, які будуть втілені в життя, це надання медичної допомоги дорослому і дитячому населенню, а також спеціалізовані хвороби. Сьогодні у нас є проблема з нашим фтизіатричним закладом надання медичної допомого. З одного боку, є величезний запит від Збройних Сил України на надання такої допомоги, з іншого боку, ми не можемо надавати таку допомогу на території Запоріжжя. З цим ми будемо розбиратися і швидко вирішувати питання», – зазначив Іван Федоров, а також проанонсував реформи у центрі медико-соціальних експертиз.

Як вже писав «Перший Запорізький», наприкінці березня у Запоріжжі викрили корупційну схему з посадовцями медико-соціальних експертиз: вилучили понад 1,2 мільйона доларів.

Наліт з автоматами: загарбники позбавили мешканців Запорізької області можливості знімати в окупації кошти з українських карток, — ВІДЕО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя