Формувала списки проукраїнських мешканців Мелітопольського району: суд заочно виніс вирок колаборантці | Новини Запоріжжя

Служба безпеки зібрала докази вини чергової колаборантки, яка підтримує окупаційний режим на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. На початку повномасштабного вторгнення вона пішла на співпрацю з ворогом і стала «міністром» так званого «міністерства праці та соціальної політики» в Мелітополі.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація з посиланням на СБУ.

Суд заочно призначив їй покарання у вигляді 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах влади строком на 15 років.

Встановлено, що колишня білетерка льодового палацу Мелітополя була призначена на посаду «міністра» за особистої протекції батька гауляйтера частини Запорізької області — Балицького.

На цій «посаді» вона виконує завдання Кремля щодо переналаштування соціальної сфери регіону під стандарти РФ.

За її наказом були сформовані списки проукраїнські налаштованих мешканців Мелітопольського району. У них були вказані учасники АТО/ООС, військовослужбовці, співробітники правоохоронних органів. Надалі ці матеріали вона особисто передала до «правоохоронних органів» окупаційної влади.

Також, виконуючі завдання окупаційної влади, жінка організувала низку агітаційних заходів, на яких особисто переконувала місцевих мешканців у тому, що «Росія тут назавжди» та закликала до підтримки та всілякої допомоги окупаційним військам.

Суд визнав її винною за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Фабрикуют дела против патриотов и похищают людей: сообщено о подозрении коллаборантам из Запорожской области

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя