Десантні операції в Енергодарі: українські спецпризначенці розповіли, як за один рейд знищували по 200 росіян | Новини Запоріжжя

Майже рік тому бійці спецпідрозділу «ДОЗОР» (Десятого окремого загону оперативного реагування) Державної прикордонної служби України (ДПСУ) десантувалися в районі окупованого Енергодара Запорізької області. Таких десантів було декілька.

Про це йдеться у сюжеті журналіста Андрія Цаплієнка для Єдиного марафону новин.

«Ми там були неодноразово, не один і не два рази. І те, що ми там робили — це було, як родео: коли ми заходили до них (окупантів) у тил, то просто знищували їх. За один рейд у них по втратах було 190 осіб», — розповідає боєць спецпідрозділу «ДОЗОР».

Тоді росіяни заявили, що Україна, мовляв, хоче відбити Запорізьку АЕС. Проте українські бійці стверджують, що такої задачі перед «ДОЗОРом» не стояло.

«Ми вже підходили, вони запустили освітлювальні ракети й відразу, через пару хвилин, по нам почала працювати ворожа артилерія», — розповідає боєць ДПСУ.

Український десант, за версією російських пропагандистських ЗМІ, нібито було повністю знищено. Але насправді українські десантники живі й здорові та продовжують наводити жах на окупантів.

«Ми виконуємо роль як десанту, так і катерів підтримки. Поки наші хлопці ходили по їхніх тилах, ми окупантів з берега намагались відволікти, щоби на них менше звертали уваги», — зазначив боєць спецпідрозділу «ДОЗОР».

Яка ж насправді була задача десантних операцій в Енергодарі, бійці ДПСУ поки не розсекречують.

У Гуляйполі, що постійно потерпає від обстрілів, ще залишається одна родина з дитиною

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя