Буданов назвав основні проблеми просування контрнаступу

Буданов назвав основні проблеми просування контрнаступу -

Буданов назвав основні проблеми просування контрнаступу — фото: focus.ua

Начальник ГУР Міноборони України Кирило Буданов заявив, що просування українських воїнів продовжуватиметься, назвавши основною складністю, зокрема на півдні, суцільне мінування територій.

Про це керівник ГУР розповів на щорічній зустрічі «Ялтинської європейської стратегії» (YES), пише Іnterfax-Україна.

Відповідаючи на запитання щодо успіхів українського контрнаступу на південному сході країни, Буданов зазначив, що наступ йде на кількох напрямках, а не лише там.

Буданов також визнав, що у росіян добре побудовано лінію оборони, «причому не одну лінію», а також є величезна кількість переносних протитанкових комплексів. За його словами, артилерія з боку супротивника «грає вже не першу роль».

— Головні проблеми, з якими зіткнулися — це суцільне мінування та величезна кількість малих дронів-камікадзе, — заявив голова військової розвідки.

Відповідаючи на запитання про те, чи вплине зміна погоди на контрнаступ, Буданов сказав, що «так чи інакше бойові дії продовжаться», проте визнав, що «в холоді, мокротинні та бруді воювати складніше».

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Водночас він заявив що росіяни втратили військову міць за час здійснення агресії проти України.

За словами Буданова, росіяни не встигають адаптуватися до різких змін, і хоча російський режим не такий потужний, але це все ще не подоланий ворог.

Керівник ГУР при цьому наголосив, що зі стратегією у росіян нічого не виходить, проте «з тактикою позитивні зрушення для них, на жаль, є». Зокрема, він наголосив, що РФ почала масово використовувати дрони, це те, «чого до війни проти України вони не мали».

Також Кирило Буданов заявив, що на його особисту думку війна РФ проти України не буде довготривалою.

— Я не поділяю думку, що це буде тривала війна. Це моя особиста думка, яка базується на аналізі тих даних, які ми маємо насамперед щодо супротивника, — заявив Буданов на щорічній зустрічі «Ялтинської європейської стратегії» (YES).

За його словами, росіяни фізично не можуть проводити довготривалі дії.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя