«Бавовна» на Керченському мості: ворог змушує молодь із Запорізької області допомагати водіям | Новини Запоріжжя

Через повторну «бавовну» на Керченському мосту росіяни їдуть альтернативним шляхом через тимчасово окуповані території України. Вчора, 17 липня, буквально за кілька годин утворився «затор» завдовжки 25 кілометрів. Окупаційна влада, щоб допомогти автомобілістам на трасі зганяє молодь Запорізької області, яка навчається у фейкових місцевих ВНЗ.

Про це повідомляють у Центрі національного спротиву.

Окупаційна влада отримала вказівку забезпечити масовку вздовж автодороги, тому вони зганяють студентів псевдо-ВНЗ та представляють все як ініціативу молоді, яку вони під різними приводами записували у різні рухи.

«Це типовий сценарій російської влади – імітувати волонтерські рухи, вибори та інші процеси, притаманні розвиненому громадянському суспільству. У самій же Росії жодного громадянського суспільства не існує, а всі «волонтери» фінансуються Кремлем і відповідають за масовку», — кажуть у Центрі національного спротиву.

Раніше міський голова Мелітополя Іван Федоров зазначив, що після того, як потік російських туристів пустили через окуповані території гауляйтер Євген Балицький повідомив, що у них діє комендантська година, проте отримала догану «згори».

«Зрозумівши, що «своїм» годинником маринувати на блокпостах не можна, керівництво РФ ще раз продемонструвало своє справжнє обличчя. Щоб росіяни не пеклися на сонці у багатокілометрових заторах, колонну машин зараз пропускають на чесному слові — навіть паспорти не просять, фіксують лише кількість пасажирів. Мешканці тимчасово окупованих територій, які їздять до Криму, зокрема й на лікування, й так розуміли, що для окупантів вони не люди. Тепер це очевидно і «туристам», — написав Іван Федоров.

Два ворожі танки захисники спалили в бою на Запорізькому напрямку: деталі.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя