У чому різниця: яка сіль найкорисніша

В чем разница: какая соль самая полезная

Навіть корисні солі слід вживати помірно / © Pixabay

Найбільш корисною вважають нерафіновану морську сіль, адже вона зберігає природні мікроелементи — магній, калій, кальцій та йод, які утворюються внаслідок випаровування морської води. Також користується популярністю гімалайська рожева сіль, що містить залізо, кальцій, магній і калій. Повідомляє ТСН.

Поварена (кам’яна) сіль

Цей вид, відомий також як столова сіль, зазвичай збагачують йодом, необхідним для нормальної роботи щитоподібної залози. Йод особливо важливий для розвитку мозку та формування кісткової системи у немовлят і під час вагітності.

У регіонах із нестачею йоду в ґрунті активно впроваджують програми йодування солі, щоб запобігти дефіциту цього елементу в організмі.

Морська сіль

Морську сіль цінують за виразний смак і грубу текстуру. Вона проходить мінімальну обробку та часто використовується у натуральних продуктах.

Кристали морської солі більші, ніж у звичайної, тому за об’ємом вона містить менше натрію — приблизно від 320 до 560 мг у чверті чайної ложки.

Гімалайська рожева сіль

Її видобувають у шахтах Пакистану. Завдяки природному вмісту мінералів сіль має характерний рожевий відтінок. Хоча вона й містить більше мікроелементів, ніж звичайна поварена, їхня кількість занадто мала, щоб істотно впливати на організм.

Скільки солі можна споживати

Дієтологи радять не перевищувати 2300 мг натрію на добу — це приблизно одна чайна ложка солі.

Щоб підтримувати здоров’я серця та судин, важливо звертати увагу не лише на сіль, яку додаєте під час приготування, а й на “прихований натрій” у перероблених продуктах.

Джерело

Новини Запоріжжя