Три продукти на сніданок, які знижують тиск і рятують від інсульту

Три продукта на завтрак, которые снижают давление и спасают от инсульта

Фото: Які продукти можуть знизити тиск (Freepik)

Підвищений кров'яний тиск (гіпертонія) є головним фактором ризику інсультів, а також може спричинити інфаркти, захворювання нирок і судинну деменцію. Медики зазначають, що вирішення цієї проблеми може починатися зі сніданку, а саме — зі збагачення раціону продуктами, багатими на калій.

З чого слід починати день, розповідає РБК-Україна з посиланням на Mirror.

Калій проти гіпертонії, викликаної сіллю

Сіль є одним із головних винуватців гіпертонії, оскільки натрій змушує організм затримувати надлишкову рідину, що підвищує тиск на стінки артерій.

Вживання продуктів, багатих на калій, є ефективним методом протидії цьому. Калій допомагає виводити надлишок натрію з організму через сечу, а також сприяє розслабленню стінок артерій, забезпечуючи плавніший кровообіг.

"Продукти, багаті калієм, важливі для контролю високого кров'яного тиску, також відомого як гіпертонія, оскільки калій зменшує вплив натрію. Чим більше калію ви споживаєте, тим більше натрію ви втрачаєте з сечею. Калій також допомагає зняти напругу зі стінок кровоносних судин, що сприяє подальшому зниженню кров'яного тиску", — зазначає American Heart Association.

Трійка продуктів для контролю тиску

Три основні продукти для сніданку, що містять вражаючу кількість калію, роблять їх ідеальним вибором для контролю артеріального тиску з самого ранку:

  1. Авокадо
  2. Натуральний йогурт
  3. Апельсиновий сік

Авокадо

Як зазначає Клініка Клівленда (Cleveland Clinic), лише половина авокадо містить приблизно 364 міліграми (мг) калію.

"Навіть якщо вам не потрібна інша причина для того, щоб потягнутися за гуакамоле, порція кремового авокадо в половину чашки містить близько 364 мг калію", — йдеться в повідомленні.

Натуральний йогурт

Healthline підкреслює, що натуральний йогурт є чудовим джерелом не лише кальцію та рибофлавіну, а й калію. Одна чашка (245 грамів) цих вершкових ласощів забезпечує організм 380 мг калію.

Апельсиновий сік

Згідно з Medical News Today, чашка свіжовичавленого апельсинового соку може містити до 496 мг калію.

"Невеликий стакан (150 мл) 100-відсоткового апельсинового соку забезпечує близько 7,5 відсотка добової потреби в калії. Оскільки зв'язок між калієм і кров'яним тиском добре встановлений, логічно, що продукти, які є хорошим джерелом калію, такі як 100-відсотковий апельсиновий сік, можуть бути корисними для здоров'я серця", — зазначає видання.

 

 

Джерело

Новини Запоріжжя