Зламала флагшток та розірвала триколор: окупанти влаштували судилище над дівчиною із Запорізької області | Новини Запоріжжя

Майже півтора року частина Запорізької області окупована російськими загарбниками. Попри це, місцеві жителі продовжують чинити опір і показувати, що російських «асвабадителей» тут не чекали. У селі Миронівка ворог влаштував судилище над 19-річною патріоткою.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

У селі Миронівка Приазовського району 19-річна дівчина зламала флагшток на одній з адміністративних будівель та розірвала ворожий прапор. Хтось із місцевих колаборантів доніс на дівчину окупантам. Російські загарбники порушили проти патріотки кримінальну справу за статтею 329 кримінального кодексу РФ «наруга над державним прапором РФ». Їй загрожує до року ув’язнення.

«Чергове судилище проти українців лише за те, що зневажають ворога та символи країни-агресора. Чекаємо на деокупацію — необхідно якнайшвидше звільнити наших людей!», — написав Іван Федоров.

Російські пропагандисти зняли сюжет про затримання «зловмисниці». У ньому йдеться про те, що дівчина пояснила свій вчинок тим, що зробила це на спір, а підбурювачем була людина з Польщі.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», у травні цього року в Мелітополі 25-річна дівчина в одному з місцевих кафе зірвала зі стіни прапор країни-агресора і кинула на підлогу. Окупанти її розшукали та змусили на камеру вибачатися. Їй також загрожували ув’язненням.

На Запорізькій АЕС окупанти обмежують доступ експертам місії МАГАТЕ до усіх об’єктів та обладнання станції.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя