Здавала російським спецслужбам українських військових та проукраїнськи налаштованих колег: у Запоріжжі судитимуть суддю-колаборантку | Новини Запоріжжя

Весною минулого року суддя Бердянського міського районного суду почала негласно співпрацювати з російськими спецслужбами. Вона передавала дані щодо переміщення українських військових на території Донецької області, а також здавала своїх колег, які не підтримували російську агресію.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній прокуратурі.

Також колаборантка допомагала російським окупантам формувати штат так званого підрозділу «міністерства надзвичайних ситуацій Росії». Весною 2023 року суддю-зрадницю затримали. За рішенням суду вона перебуває під вартою.

На сьогодні прокурори Запорізької обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт щодо колаборантки за фактом державної зради згідно з частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», після окупації курортного міста суддя Бердянського міського районного суду познайомилася з представником ФСБ і дала йому згоду на негласну співпрацю. Вона закликала співробітників суду співпрацювати з окупаційною владою. Якщо заперечували – «здавала» загарбникам. Влітку 2022 року колаборантка виїхала на підконтрольну Україні територію та стала головою Полтавського районного суду.

Служба безпеки України опублікувала чотири телефонні розмови підозрюваної та співробітника російського ФСБ. У першій телефонній розмові суддя-зрадниця повідомляє про переміщення трьох бійців «Азов» із Маріуполя до району Мангуша, а також здає своїх проукраїнських колег.

Суд ухвалив вирок окупаційному начальнику «Бердянського морського торговельного порту».

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя