Запорізька область отримала партію енергетичної гуманітарної допомоги | Новини Запоріжжя

Регіон отримав партію енергетичної гуманітарної допомоги, яка частково допоможе відновити електроенергію у прифронтових населених пунктах Пологівського та Василівського районів.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Після ракетних ударів є значні пошкодження важливих об’єктів критичної інфраструктури. Наразі 63 населені пункти, на підконтрольній Україні частині регіону, без електропостачання через руйнування.

Під час робочого візиту до обласного центру Герман Галущенко, міністр енергетики, передав обладнання та запчастини, які допоможуть відновити електропостачання.

В рамках нової партії гуманітарної допомоги «Запоріжжяобленерго» отримало: майже 10 кілометрів ізольованого дроту для відновлення пошкоджених внаслідок російських обстрілів повітряних ліній електропередачі та понад три тисячі літрів діелектричного мастила для силових масляних трансформаторів на пошкоджені через бойові дії підстанції у Василівському та Пологівському районах.

Також для населених пунктів Пологівського району передали чотири комплектні трансформаторні підстанції різних потужностей, укомплектовані силовими трансформаторами, шафами введення та роз’єднувачами.

Це обладнання дозволить забезпечити електропостачання та безперебійне функціонування систем життєзабезпечення для шести тисяч споживачів у прифронтових містах та селах регіону.

За добу зруйновано понад 20 будинків: ворог гатив з РСЗВ, авіації та артилерії по Запорізькій області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя