Залишилась вдома і не поїхала на службу: повідомлено про підозру заступнику командира однієї з військових частин Запоріжжя, який «не помічав» відсутності військової | Новини Запоріжжя

Через недбалість заступника командира однієї з військових частин Запоріжжя жінка, яка 5 місяців не з’являлась на роботі, отримала майже 500 тисяч гривень «бойових» виплат.

Про це повідомляють в Державному бюро розслідувань.

Військовослужбовця була переведена з однієї частини до іншої, однак залишитись вдома і безпідставно не поїхала на службу. Заступник командира військової частини п’яти місяців «не помічав» її відсутності та не інформував командира про цей факт. Через це жінці нараховували щомісячне грошове забезпечення, у тому числі додаткові винагороди на загальну суму 495 тисяч гривень.

Фігуранту справи повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 425 «Недбале ставлення до військової служби» Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Проводиться робота для відшкодування завданих державі збитків. Матеріали щодо військовослужбовиці виділені в окреме провадження, слідство триває.

Пошкоджено дахи та знищено майно людей: наслідки ворожих обстрілів Запорізької області, — ФОТО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя