Займався рекетом й отримав від окупантів медаль «за відвагу»: на Запоріжжі викрили колаборанта | Новини Запоріжжя

Давній знайомий зрадника Євгена Балицького пішов на співпрацю з російськими загарбниками. Мешканець тимчасово окупованого Мелітопольського району організовував пропагандистські акції «Безсмертний полк», а з вересня 2022 року є одним з керівників так званого «Государственного унитарного предприятия «Добровольческий батальон имени П.А. Судоплатова».

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Окупанти створили «добробат Судоплатова» нібито для охорони особливо важливих та стратегічних об’єктів регіону, а насправді для особистої охорони Балицького та захисту його бізнес-інтересів. До «добровольчого батальйону» увійшли: чинні та колишні співробітники правоохоронних органів, бойовики «Л/ДНР» та вихідці з російської глибинки. За завданням гауляйтера вони займались рекетом, захоплювали приватні підприємства та залякувало бізнесменів для поповнення «казни» окупантів і їхнього запорізького намісника.

За виконання найбрудніших доручень Балицького керівник «Добробату» отримав від гауляйтера й кремлівських кураторів «медаль за відвагу».

Фігуранту справи заочно повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України. Йому загрожує 15 років позбавлення волі.

Воював на боці окупантів: СБУ повідомила про підозру кримчанину, якого взяли у полон під селом Роботине.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя