У Запорізькій області депутатка сільської ради отримала дев’ять років ув’язнення за співпрацю з окупантами | Новини Запоріжжя

Депутатка Осипенківської сільської ради по 3 округу заочно отримала дев’ять років позбавлення волі. Вона добровільно погодилася співпрацювати з російськими військовими та очолила окупаційну владу на території Осипенківської ОТГ Бердянського району Запорізької області.

Про це повідомляє Жовтневий районний суд м. Запоріжжя.

Судом встановлено, що колаборантка готувала списки пенсіонерів, їздила на наради до «мера» Бердянська, керувала роботою фермерів і займалась питанням розселення російських військових по домах, звідкіля виїхали місцеві мешканці.

Також вона готувала проведення «референдуму» та створення комісії, агітувала отримувати російські паспорти, закликала вчителів і фермерів до роботи з окупантами, а з дверей сільради збила герб України та повісила російський прапор.

Її визнали винною за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Окрім дев’яти років ув’язнення, жінку позбавлено права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади строком 15 років, з конфіскацією майна.

Судовий розгляд проводився без обвинуваченої (спеціальне судове провадження) за участі захисника, якого призначила держава.

Перейшов на бік ворога та агітував на псевдореферендумі: мешканцю запорізького села повідомили про підозру

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя