У Запоріжжі волонтери, рятувальники та комунальники продовжують ліквідувати наслідки вчорашніх ворожих ударів по місту, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Вранці 22 березня російські окупаційні війська випустили по Запоріжжю 20 ракет. Внаслідок ворожого обстрілу постраждали 29 людей, в тому числі двоє дітей. На жаль, загинули троє: водій тролейбуса, 9-річна дівчинка та її батько. Наразі волонтери, рятувальники та комунальники продовжують ліквідувати наслідки ворожих ударів.

Про це повідомляють у Запорізькій міській раді.

Біля багатоповерхівки, яка вчора постраждала найбільше, «елуашівці» прибирають та вивозять будівельне сміття. Фахівці спеціалізованої аварійно-рятувальної служби розбирають завали, демонтують пошкоджені елементи та вже виконали посилення зовнішньої стіни квартир.

Наразі у 19 багатоповерхових та 54 приватних будинках комунальники «Запоріжремсервісу», волонтери «Добробату» і робітники керуючих компаній «закрили» вікна. Для цього з міського резерву було виділено майже 700 листів OSB. Наразі роботи з закриття вікон і ремонту покрівель приватних будинків тривають.

«Мешканцям приватних будинків, які вирішили виконувати роботи самостійно, з міського резерву надано 400 листів шиферу і 170 листів OSB», — кажуть в міській раді.

Водночас рятувальники продовжують аварійно-рятувальні роботи на місці ворожого удару по приватному сектору.

«Розбирають зруйновані будівельні конструкції та надають допомогу комунальним службам. Для проведення робіт з демонтажу надзвичайники залучили спеціальні аварійно-рятувальні автомобілі, навантажувач та автодрабину», — кажуть в ДСНС.

За два дні комунальні служби вивезли понад 260 тонн будівельних уламків. Психологи ДСНС на місці події надали допомогу 33 мешканцям будинків та родичам постраждалих.

Зруйновану частину багатоповерхівки на Зестафонській відновлювати не будуть

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя