У Запоріжжі відкрили другий в Україні рекрутинговий центр української армії, — ФОТО, ВІДЕО | Новини Запоріжжя

19 березня у Запоріжжі відкрився другий в Україні рекрутинговий центр української армії. Він є незалежним від територіальних центрів комплектування. Це спільний проєкт обласної влади, Міністерства оборони та Генштабу.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

Центр рекрутингу має забезпечити відбір кандидатів для служби у війську та надати їм можливість обирати конкретну посаду та підрозділ.

В центрі надаватимуть інформацію про військові вакансії, проводитимуть профорієнтаційні тести та супроводжуватимуть кандидатів до призначення на посаду.

Наразі пріоритетну можливість набору військовослужбовців через рекрутерів мають три військові частини, що боронять українську землю на Запорізькому напрямку. Вони можуть запросити до своїх лав конкретну людину відповідно до своїх вимог, навчити її на своїй базі та після цього залучити до виконання військових завдань.

«Для всіх військових частин вкрай важливо мати вмотивований особовий склад. Водночас у військовозобов’язаних виникає чимало питань — в якій частині доведеться служити, якою буде військова професія. Я дякую Міністерству оборони України за те, що ми знайшли спільну мову і одними з перших прийняли рішення про відкриття такого центру у Запоріжжі», — зазначив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець додав, що наразі заплановано відкриття низки рекрутингових центрів в Україні. Згодом їх об’єднаються у єдину мережу.

«Перший рекрутинговий центр у лютому цього року було запущено у Львові, так само у співпраці з місцевою владою. Зараз ми відкриваємо другий — у Запоріжжі. Незабаром такі центри з’являться і в інших великих містах України. Наша мета — створити мережу закладів, куди кожна людина, яка шукає себе як захисник Вітчизни, зможе звернутися за допомогою у виборі військової спеціальності та місця несення служби», — підсумував Олексій Бежевець.

Окупанти кілька разів атакували українські позиції біля Роботиного Запорізької області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя