У Запоріжжі планують реконструювати декілька будівель: облаштують нове житло для переселенців | Новини Запоріжжя

Наразі у Запоріжжі працюють над створенням житла для вимушено переміщених осіб. Для цього планують реконструювати кілька приміщень.

Про це повідомив під час брифінгу голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров, передає «Перший Запорізький».

«Що стосується житла для переселенців, ми говоримо зараз не про будівництво, а про реконструкцію відповідних об’єктів. Нашою командою опрацьовується декілька будівель, які сьогодні не використовуються. Але якщо ми отримаємо інвестиції на їхню реконструкцію, вони можуть бути добрим тимчасовим житлом для переселенців», — зазначив голова ЗОВА.

Він уточнив, що мова йде про деякі гуртожитки вищих навчальних закладів, які не використовуються через зменшення кількості студентів, а також низку обласних приміщень, які також знаходяться в необладнаному стані. Після реконструкції вони можуть отримати друге життя і забезпечити переселенців житлом.

«Ми маємо розуміти, що є постанова Кабінету міністрів, яка чітко регламентує, хто з переселенців, які категорії зможуть тимчасово пріоритетно потрапити у це житло, яке ми зробимо. Тож сьогодні у нас в розробці є три будівлі, які підлягають реконструкції. Я думаю, щойно ми узгодимо це з міжнародними партнерами протягом декількох тижнів, ми зможемо презентувати вже конкретно цей проєкт», — сказав Іван Федоров.

Запоріжжя та Запорізька область спрямують на допомогу ЗСУ понад один мільярд гривень

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя